Valg af hastighed

Hvor mange skal bruge nettet samtidig?

Et godt tip, når du skal vurdere hvor høj internethastighed, du har brug for, er at se på hvor mange enheder eller ting i dit hjem, der bruger internet og wifi. Måske bor du alene og har bare en enkelt computer og en smartphone. Måske har du en masse gadgets koblet på dit wifi som fx robotstøvsugeren, tv-boksen, kaffemaskinen eller den trådløse højtaler. Det kan også være, at hele familien har hver deres smartphone, computer og tablet, plus en spillekonsol eller to i hustanden. Jo flere enheder, du kobler til dit wifi, jo højere hastighed har du brug for.

Hvad skal I bruge internettet til?

Samtidig har det betydning, hvad du bruger dine enheder til. Her er det vigtigt at se på, hvor meget du og din familie streamer. I de fleste hjem er det klart streaming, der sluger internet og kræver hastighed, særligt hvis du foretrækker at streame i Ultra HD (4K-kvalitet). Hvis du også bruger nettet til større spil og online gaming, kræver det lidt ekstra af din hastighed. Men særligt kan hastigheden blive udfordret, hvis du henter og downloader mange og tunge spil.

Så hvilken hastigheder passer til dit behov? Her guider vi dig til, hvilke behov vores forskellige hastigheder dækker.

10/10 Mbit – til dig der bare skal surfe

Hvis du bor alene og ikke deler din hastighed med flere andre i husstanden er det i de fleste tilfælde nok med en forbindelse på 10/10 Mbit. Med denne type hastighed kan du sagtens gå på netbank, tjekke mail, læse nyheder og gå på facebook, YouTube eller spille mindre onlinespil.

200/200 Mbit – til gameren og hele familien, der skal surfe og streame

Hvis du forbinder dit TV og andre enheder til nettet og hele familien har brug for at surfe og streame samtidig, skal der lidt mere fart på din forbindelse. Her vil vores 200/200 Mbit forbindelse være et godt valg. Der er nok hastighed til både gameren og den større familie som gamer, ser YouTube på iPads, surfer på mobilen og streamer Netflix på tv'et.
Her er der sikkerhed for, at alle får en god oplevelse og kan bruge deres enheder uden afbrydelser.

400/400 eller 450/450 Mbit – til familien der vil streame og game helt uden kompromis

Hvis du ikke vil gå på kompromis og vil have lynhurtigt internet, så hele familien kan surfe, streame og game i topkvalitet vil 400/400 være det, du skal gå efter. Med den forbindelse kan hele familien – og alle vennerne – uden problemer være online samtidig og streame i Ultra HD, downloade kæmpestore spil og surfe rundt på YouTube.

1000/1000 Mbit – til dig der bare vil have den ypperste hastighed af dem alle

Den ultrahøje hastighed på 1000/1000 Mbit er den perfekte hastighed til tech-nørden eller ultra-gameren, der bare skal have den allerbedste forbindelse. Her er der ingen grænser for, hvor mange wifi-gadgets og enheder du kan koble op derhjemme. Faktisk kysser denne hastighed grænsen af, hvad der er teknisk muligt at trække ind i den private husstand. Derfor er der også nogle forhold, du skal være særligt opmærksom på.

Læs mere om 1000/1000 Mbit

Priser på internet

Få et samlet overblik over vores priser på internet.

Se priser på internet

Hjælp til internet

Oplever du problemer med dit internet?

Få hjælp til dit internet